GeneralGas Τώρα και στα Νότια Προάστια με μεγάλη έκθεση κουζίνας και BBQ!
Σας Περιμένουμε
Εφαρμόστε και τις τρεις αυτές μεθόδους για να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητα της ψησταριάς σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι ψησίματος. Άμεσο, έμμεσο, σουβλιστό, σε σανίδα, καπνιστό και τέλος σιγανό ψήσιμο. Η μέθοδος που θα χρησιμοποιηθεί καθορίζεται από το κομμάτι του κρέατος η τον τύπο του φαγητού που ψήνετε. Είναι δυνατόν να ετοιμάσετε μία ποικιλία φαγητών ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους ψησίματος. Εντούτοις η σωστή ρύθμιση της ψησταριάς σας είναι απαραίτητη. Σε αυτό το τμήμα σας περιγράφουμε τις τρεις κύριες μεθόδους: Άμεση , έμμεση και σούβλισμα.
Άμεσο ψήσιμο
Αυτή η μέθοδος είναι απλή. Περιλαμβάνει το ψήσιμο του φαγητού στις σχάρες ακριβώς επάνω από την φλόγα. Συνιστούμε άμεσο ψήσιμο για τα περισσότερα είδη φαγητού που σερβίρονται μόνα
τους, όπως μπριζόλες, παϊδάκια, ψάρι, μπιφτέκια, κεμπάπ και λαχανικά, η οποιαδήποτε από τα γρήγορα φαγητά. Για το καλύτερο αποτέλεσμα: (εικόνα 1)
'Εμμεσο ψήσιμο
Η μέθοδος έμμεσου ψησίματος είναι μία τεχνική για ψήσιμο μεγαλύτερων κομματιών κρέατος. Όπως φανερώνει το όνομά της το φαγητό δεν ψήνεται κατ ευθείαν επάνω στον καυστήρα, αλλά μέσω καυτού αέρα που κυκλοφορεί γύρω από το φαγητό. Υπάρχουν δυο έμμεσοι μέθοδοι ψησίματος. Και οι δύο βασίζονται στην ρύθμιση της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα και με το καπάκι της συσκευής κλειστό. Η μία μέθοδος είναι αυτή με το δοχείο περισυλλογής λίπους και η άλλη είναι το ψήσιμο επάνω από έναν σβηστό καυστήρα. Μη έχοντας ανάγκη να γυρίζετε το φαγητό η να το υγραίνετε, η μέθοδος έχει λίγες πιθανότητες να παρουσιαστούν αναφλέξεις. Έμμεση: μέθοδος μέσω δοχείου περισυλλογής λίπους (εικόνα 2)
Με αυτήν την μέθοδο τα λίπη και οι χυμοί του φαγητού πέφτουν στο δοχείο και ανακατεύονται με το περιεχόμενό του. Αυτό το μίγμα εξατμίζεται και στην ουσία πασπαλίζει το φαγητό σας δίνοντάς του καταπληκτική γεύση και κρατώντας την υγρασία του και την τρυφερότητά του.
Για να ακολουθήσετε αυτήν την μέθοδο:
Έμμεση: μέθοδος μέσω ενός καυστήρα (εικόνα 3)
Σούβλισμα
Το συνεχές γύρισμα του κρέατος κατά το ψήσιμο επιτρέπει να κρατάει τους χυμούς του δίνοντας ζουμερό και τρυφερό ψητό. Σημαντικές συμβουλές: (εικόνα 4)
Ψήσιμο στη σανίδα
Άλλη μία μοναδική μέθοδος να ψήσετε το φαγητό σας είναι η χρήση ξύλινης σανίδας. Ψήνοντας το φαγητό στην σανίδα έχετε σίγουρα γευστικά αποτελέσματα για τους καλεσμένους σας. Ο καπνός που δημιουργείται από την σανίδα που έχει τοποθετηθεί ακριβώς επάνω από τον καυστήρα περιβάλει το κρέας με αξεπέραστη γεύση ψητού. Η χρησιμοποίηση της σανίδας είναι απλή:(εικόνα 5)
Σημείωση: Πάντα ψήνετε με το καπάκι κλειστό για να διατηρηθεί σταθερή θερμοκρασία και να πετύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα!
Σισμανογλείου 8, Βριλήσσια,15235
Βριλήσσια - 210 80 41 760
Λεωφόρος Βουλιαγμένης 32, Βούλα,16673
Βούλα - 210 89 90 965
Δευτέρα,Tετάρτη & Σάββατο :
9:30–15:00
Τρίτη,Πέμπτη & Παρασκευή :
9:30–14:30 & 17:30-20:30
Από Αττική Οδό - ΕΞΟΔΟΣ 12. Ανεβαίνετε την Λεωφόρο Πεντέλης.
Στο φανάρι με ταμπέλα προς Σισμανόγλειο, στρίβετε αριστερά. Το μαγαζί μας βρίσκεται στα 150μ. στα δεξιά σας!
Με θέση πάρκινγκ στο πεζοδρομιό μας.