generalgas nea giati na agorasw mantemenio skeuos 2
Νέα, Επιλογή Μπάρμπεκιου & Αξεσουάρ

Γιατί να αγοράσω ένα μαντεμένιο σκεύος

  1. Είναι κατασκευασμένο από σίδερο. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι είναι πολύ ανθεκτικό. Εξάλλου η έκφραση «φτιαγμένος από σίδερο» δεν έχει βγει τυχαία…! Πρακτικά σε αυτή την περίπτωση σημαίνει πως αντέχει σε όλες τις κακουχίες που θα το βάλετε να περάσει. Δεν μπορείτε να το γρατζουνίσετε ούτε να του βγάλετε το χρώμα. Το μόνο που μπορεί να πάθει αν το παραμελήσετε, είναι να σκουριάσει αλλά και αυτό μπορείτε να το επαναφέρετε (δείτε εδώ πως).
  2. Έχει μεγάλη αντοχή στη θερμότητα. Τα περισσότερα σκεύη στις οδηγίες τους αναφέρουν τη μέγιστη θερμοκρασία που μπορεί να αντέξει το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει με το μαντέμι. Φυσικά δεν θα καταρρίψουμε τους νόμους της φυσικής… ναι σίγουρα κάποια στιγμή σε μία ακραία θερμοκρασία στις κατάλληλες συνθήκες ενός εργαστηρίου θα λιώσει, αλλά στην πραγματική ζωή δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να το καταφέρετε. Χρησιμοποιήστε το άφοβα ακόμα και απευθείας πάνω στη φωτιά!
  3. Είναι αντικολλητικό. Ναι είναι αντικολλητικό για μία ζωή! Το μόνο που χρειάζεται είναι να το φροντίζετε διατηρώντας την καρύκευση του.
  4. Είναι και… «ψησταριά». Για όλους όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν μια ψησταριά στο μπαλκόνι τους ή στον κήπο τους, ή ακόμα δεν έχουν καν μπαλκόνι ή κήπο μέσα στην πόλη… ένα μαντεμένιο σκεύος λόγω της πολύ υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσει μπορεί να δώσει στο φαγητό σας το αποτέλεσμα του ψησίματος μίας ψησταριάς. Μπορείτε λοιπόν χάρη στο μαντεμένιο τηγάνι σας να απολαύσετε μια ψητή μπριζόλα που θα μοιάζει στη γεύση με αυτή που ψήθηκε πάνω στη σχάρα μιας ψησταριάς.
  5. Είναι πολυχρηστικό. Μπορείτε να κάνετε σχεδόν ότι θέλετε με ένα μαντεμένιο σκεύος. Να φρυγανίσετε το ψωμί σας, να ψήσετε τα μπισκότα σας, να φτιάξετε σάλτσα για να συνοδεύσετε το κρέας σας, να τηγανίσετε πατάτες ή να μαγειρέψετε από την αρχή εκεί το φαγητό σας. Ότι κι αν σας έρχεται στο μυαλό μπορείτε να το κάνετε με ένα μαντεμένιο σκεύος!
  6. Κάνετε οικονομία στο σαπούνι. Όσο αστείο κι αν ακούγετε σαν λόγος αγοράς, είναι αλήθεια. Το μαντέμι από τη στιγμή που έχει καρευκευτεί δεν θέλει σαπούνι! Χρησιμοποιήστε μόνο φυσικά υλικά για να καθαρίσετε μια σκληρή βρωμιά που ίσως επιμένει αλλιώς μόνο νερό.
  7. Εμπλουτίζει με σίδηρο το φαγητό. Εντάξει μην φανταστείτε ότι θα σταματήσετε να παίρνετε συμπλήρωμα σιδήρου αν κάτι τέτοιο σας εχει συστήσει ο γιατρός σας αλλά λόγω της σύστασής του, μία μικρή ποσότητα σιδήρου περνά στο φαγητό σας κατά το μαγείρεμα.
  8. Ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας. Ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για να αγοράσετε ένα μαντεμένιο σκεύος. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν μάγειρα, επαγγελματία ή ερασιτέχνη από το να έχει ένα κομμάτι κρέατος ψημένο κατά τόπους διαφορετικά, αλλού άψητο και αλλού καμένο. Και για όσους έχουν μαγειρέψει έστω και μία φορά σε ένα τηγάνι αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνει! Το μαντέμι όμως έχει την ιδιότητα να διατηρεί τη θερμοκρασία σε όλη την επιφάνειά του και άρα να μην δημιουργεί τέτοια θέματα.
  9. Ψήνετε πιο γρήγορα & πιο οικονομικά. Ένα μαντεμένιο τηγάνι, σχάρα ή πλάκα, με το που πιάσει την επιθυμητή θερμοκρασία την κρατάει σταθερή ακόμα και την στιγμή που θα ακουμπήσετε το ωμό (κρύο) κρέας επάνω του. Αυτό το επιτυγχάνει λόγω της πορώδους σύστασής του και του λαδιού που δημιουργεί ένα φίλμ ανάμεσα στο μέταλλο και στο φαγητό μας. Άρα μην έχοντας απώλειες θερμοκρασίας θα ψήσετε πιο γρήγορα επομένως και πιο οικονομικά!
  10. Ψήστε πιο νόστιμα από ποτέ. Όλοι γνωρίζουμε ότι όσο πιο γρήγορα θωρακίσουμε/ τσιγαρίσουμε το ψητό μας τόσο περισσότερη υγρασία θα κρατήσουμε εσωτερικά του ψητού μας, άρα περισσότερη νοστιμιά & θρεπτικά συστατικά!