Νέα, Ψήσιμο Συντήρηση

Η μέθοδος καρύκευσης

Η μέθοδος Καρύκευσης είναι ένας τρόπος καθαρισμού για να διατηρείται το μαντέμι αντικολλητικό.

Η μέθοδος της καρύκευσης χρησιμοποιείται όταν παρατηρήσετε ότι το φαγητό κολλάει

πάνω στο μαντεμένιο σκεύος σας ή το σκεύος έχει ένα γκριζωπό/ καφετί χρώμα.

Η διαδικασία για να το επαναφέρουμε είναι η εξής :

1. Πλύνετε το σκεύος με ζεστό νερό και τρίψτε το καλά με μια βούρτσα.

2. Στεγνώστε το καλά

3. Αλείψτε όλο το σκεύος μέσα έξω με φυτικό λάδι

4. Βάλτε αλουμινόχαρτο σε μια σχάρα του φούρνου και τοποθετείστε την στην κάτω θέση του φούρνου σας για να κρατήσει τον φούρνο σας καθαρό.Τοποθετήστε το σκεύος ανάποδα σε μια σχάρα στην υψηλότερη θέση του φούρνου και ανάψτε τον φούρνο στους 200 ºC.

5. Αφήστε το σκεύος μέσα στον φούρνο 1-2 ώρες στους 200 ºC,σβήστε το φούρνο και αφήστε το σκεύος μέσα μέχρι να κρυώσει και στην συνέχεια το αποθηκεύεται.

Να θυμάστε ότι η συνεχής χρησιμοποίηση ενός μαντεμένιου σκεύους στο μαγείρεμα θα συνεχίζει την καρύκευση.

TIP : Μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία παραπάνω από μία φορά εάν δεν επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *