generalgas nea odigies xrisis kai sintirisis
Επιλογή Μπάρμπεκιου & Αξεσουάρ, Νέα

Οδηγίες χρήσης & συντήρησης μαντεμένιων σκευών

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΝΤΕΜΕΝΙΩΝ ΣΚΕΥΩΝ 

Πριν τη πρώτη χρήση (όχι κάθε φορά) το πλένουμε καλά με νερό (χωρίς απορρυπαντικά) και το στεγνώνουμε για ένα λεπτό πάνω στο μάτι της κουζίνας με χαμηλή θερμοκρασία για να φύγει και η ελάχιστη υγρασία. Στη συνέχεια το ταμπονάρουμε με λίγο λάδι σε όλες τις μαντεμένιες επιφάνειες του (όχι στη βάση του που ακουμπάει στο μάτι-αυτή απλά τη σκουπίζουμε). Στη συνέχεια το βάζουμε στο φούρνο της κουζίνας για μία ώρα στους 180-200 βαθμούς κελσίου, έχοντάς το τοποθετήσει ανάποδα στη σχάρα του φούρνου. Στα τηγάνια με ξύλινο χερούλι απλά ξεβιδώνουμε το χερούλι προκειμένου να βάλουμε το κυρίως σκεύος στο φούρνο χωρίς το χερούλι. Αφού περάσει η μία ώρα κλείνουμε το φούρνο και το αφήνουμε για τις υπόλοιπες δύο ώρες μέσα στο φούρνο να κρυώσει και να απορροφήσει το αρχικό λάδωμα.

Τώρα το τηγάνι είναι έτοιμο για το πρώτο του μαγείρεμα με λίγο λάδι. Το θερμαίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία (250-300 βαθμούς) για πέντε λεπτά και πριν βάλουμε το φαγητό χαμηλώνουμε στου (150-200 βαθμούς).

Όταν τελειώσουμε το μαγείρεμα και αφού έχει πέσει η θερμοκρασία του σκεύους, βάζουμε λίγο νερό μέσα και το αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία για να μαλακώσουν τα υπολείμματα του φαγητού. Στη συνέχεια το πλένουμε κάτω από το νεροχύτη με σκέτο νερό χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε πλευρά του σφουγγαριού.

Αν για κάποιο λόγο πρέπει να χρησιμοποιήσουμε σαπούνι τότε αυτό θα πρέπει να είναι πράσινο οικολογικό (όπως το FAIRY PLATINUM ή οποιοδήποτε άλλο οικολογικό)

Το σκουπίσουμε ελαφρά και το βάζουμε για ένα λεπτό πάνω στο μάτι της κουζίνας για να φύγει η οποιαδήποτε υγρασία έχει απομείνει.

Τέλος πριν το αποθηκεύσουμε το ταμπονάρουμε σε όλες τις μαντεμένιες επιφάνειες του με λίγο λάδι. Αυτό είναι απαραίτητο να γίνει τουλάχιστον κατά τις 2-3 πρώτες χρήσεις του. Στη συνέχεια αρκεί μία φορά ανά 2-3 μήνες να το ταμπονάρουμε με λίγο λάδι μετά το καθαρισμό του.