generalgas nea ti prepei na koitas
Επιλογή Μπάρμπεκιου & Αξεσουάρ, Νέα

Τι πρέπει να κοιτάς πριν την αγορά μιας ψησταριάς υγραερίου

Υπάρχουν βασικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να ελεγχθούν προτού αγοράσετε ένα barbecue υγραερίου. Πρέπει να τονίσουμε ότι, είτε θέλετε να ξοδέψετε ένα μεγάλο είτε ένα μικρό ποσό για την αγορά μίας ψησταριάς υγραερίου, τα βασικά χαρακτηριστικά-κλειδιά, είναι ίδια για όλα τα μοντέλα.
Ας αναλύσουμε ένα προς ένα τα χαρακτηριστικά αυτά:

Αρχικά πρέπει να κάνουμε το shake test. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διαπιστώσουμε εάν η ψησταριά είναι καλά σχεδιασμένη και το κατά πόσο είναι κατασκευασμένη από υλικά υψηλής ποιότητας.
Το επόμενο σημαντικό κομμάτι βρίσκεται στο εσωτερικό της ψησταριάς:

Καυστήρες:

Οι καυστήρες είναι η καρδιά ενός barbecue. Ένα καλό σύστημα καυστήρων προσδίδει ομοιόμορφη και ακριβής θερμοκρασία. Οι πολλαπλοί και ανεξάρτητοι καυστήρες προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο, αλλά στην πλειοψηφία τους δεν καλύπτουν επαρκώς ολόκληρη την επιφάνεια ψησίματος και αφήνουν κρύα σημεία στις άκρες. Ο αριθμός των καυστήρων εξαρτάται κυρίως από την επιφάνεια ψησίματος που πρέπει να καλύψουμε. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια ψησίματος, τόσο περισσότεροι πρέπει να είναι οι καυστήρες και να δίνουν μεγαλύτερη θερμική ισχύ. Κατά την αγορά σας, πρέπει να αναζητήσετε την ψησταριά με σύστημα καυστήρων που προσφέρει πλήρη κάλυψη της επιφάνειας και ομοιόμορφη φλόγα από το ένα άκρο του καυστήρα έως το άλλο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ BROIL KING:
Σειρές: MonarchSignetBaronRegalImperial

Τα barbeque των παραπάνω σειρών της Broil King διαθέτουν καυστήρες διπλής σωλήνωσης (Dual Tube) οδηγώντας τις φλόγες δεξιά και αριστερά σε κάθε καυστήρα και όχι στο κέντρο. Με τον τρόπο αυτό, ο κάθε καυστήρας χρησιμοποιεί 2 σειρές φλόγας με αποτέλεσμα οι σειρές αυτές μέσα στο barbecue να είναι πυκνότερες σε σχέση με τα υπόλοιπα barbecue στην αγορά προσφέροντας ολοκληρωτική κάλυψη.

 

grill feature 3 1
flav r wave broil king9

Αντιφλογιστικές σχάρες:

H αντιφλογιστική σχάρα προσφέρει την ουσία του ψησίματος. Οι χυμοί από το φαγητό πέφτουν πάνω στην καυτή επιφάνεια της, εξατμίζονται στιγμιαία, προσφέροντας την πασίγνωστη γεύση barbecue.Ένα καλό σύστημα αντιφλογιστικών πρέπει να καλύπτει όλη την επιφάνεια του θαλάμου ψησίματος, ώστε να εξασφαλίζει την διανομή θερμότητας, να προστατεύει τους καυστήρες από τους χυμούς αλλά και να εξασφαλίζει την εξάτμιση των χυμών σε κάθε σημείο της ψησταριάς.

Αποφύγετε τις ηφαιστειακές πέτρες και προτιμήστε τις αντιφλογιστικές σχάρες διότι :

1. Δεν κατανέμουν ομοιόμορφα την θερμότητα όπως οι αντιφλογιστικές σχάρες
2. Αν και έχουν την δυνατότητα να απορροφούν τα λάδια/λίπη για να μειώσουν τις αναζωπυρώσεις, αυτό όμως γίνεται μέχρι ένα σημείο. Από εκείνο και πέρα με το που πέφτει λίπος πάνω στις πέτρες αρπάζει κατευθείαν φλόγα. Επίσης ο χρόνος αντοχής τους είναι μικρότερος απ’ ότι στις αντιφλογιστικές σχάρες.

Σχάρες ψησίματος :

Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξουμε, αλλά οι ανοξείδωτες και μαντεμένιες σχάρες είναι οι κορυφαίες. Ανεξάρτητα ποια θα είναι η επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις 2, όσο πιο βαριά είναι η σχάρα, τόσο καλύτερο το ψήσιμο. Οι ανοξείδωτες σχάρες είναι πιο εύκολες στον καθαρισμό, απλά βουρτσίζονται και πλένονται με νερό. Οι μαντεμένιες σχάρες προσφέρουν την υψηλότερη απόδοση στο ψήσιμο και χρειάζονται λίγο ελαιόλαδο για συντήρηση αλλά και για να μην κολλάει το φαγητό.

generalgas sxares inox 18651 1
BrandFeatures BroilKing

Κάδος & Καπάκι:

Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ο κάδος και το καπάκι, δηλαδή ο θάλαμος ψησίματος. Δεν είναι όλοι οι θάλαμοι ψησίματος ίδιοι .Προτιμήστε κάδο και καπάκι από βαρύ χυτό αλουμίνιο το οποίο δίνει εξαιρετική θερμομόνωση και μεγάλη μακροζωία. Εταιρίες όπως η Broil King διαθέτουν κάδο και καπάκι από χυτό αλουμίνιο και προσφέρουν εφ όρου ζωής εγγύηση.

Επίσης προτιμήστε ψησταριά με μεγάλο και βαθύ θάλαμο ψησίματος με θερμόμετρο.Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό προσφέρει ευελιξία επειδή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ψησταριά και ως φούρνο. Μπορείτε να ψήσετε ένα μεγάλο κοτόπουλο ή ακόμα και γλυκό όπως θα κάνατε στην ηλεκτρική σας κουζίνα, αλλά πολύ πιο γρήγορα και οικονομικά

Επιπλέον χαρακτηριστικά που πρέπει να δείτε είναι :

  • Το μέγεθος της ψησταριάς.
  • Εάν η ψησταριά περιλαμβάνει πλαϊνό καυστήρα για να ετοιμάσετε μια σως ή να τηγανίσετε πατάτες.
  • Εάν στην τιμή περιλαμβάνετε σούβλα με μοτέρ και grill υγραερίου.
  • Εάν τα πλαϊνά ράφια είναι πτυσσόμενα ή σταθερά.
  • Εάν η φιάλη μπορεί να τοποθετηθεί εσωτερικά της συσκευής.
  • Χώρα προέλευσης.

Να θυμάστε υπάρχουν barbecue που προσφέρουν μεγάλη επιφάνεια ψησίματος και διάφορα έξτρα σε οικονομικότερες επιλογές, αλλά το να αγοράσετε ένα barbecue που είναι κατασκευασμένο για να κρατήσει και να αποδίδει για χρόνια είναι κάτι που θα σας αποδώσει οφέλη μακροχρόνια. Είναι λοιπόν σημαντικό να αγοράσετε ένα barbecue από επώνυμη εταιρεία που σας δίνει εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, ασφάλεια στην χρήση, κάλυψη για οποιοδήποτε ανταλλακτικό και εγγύηση πολλών ετών!