Συνταγές

BURGER ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΕΙΚΟΝ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
750 γρ. μπέικον grams Bacon
6-7 μικρά κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
125 ml βαλσάμικο ξύδι
125 ml σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
200 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ πιπέρι καγιέν
2 κ.γ καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
Ψωμάκια
Bbq σως
180 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
Τσένταρ
Μαρούλι
Ντομάτα

ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Ψήστε το μπέικον σε ένα τηγάνι
2. Εάν το μπέικον έχει αρκετό λίπος αφαιρέστε το
3. Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και ρίξτε το βαλσάμικο ξύδι και ψήστε μαζί
4. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και την καστανή ζάχαρη; και ψήστε σιγά για περίπου 10 λεπτά
5. Προσθέστε το ψημένο μπέικον, το πιπέρι καγιέν και την σκόνη πάπρικας
6. Τοποθετήστε τα όλα τα συστατικά μετά από 10 λεπτά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι η σως μπέικον να έχει την κατάλληλη σύσταση.
7. Αναμείξτε το μοσχαρίσιο κρέας με αλάτι και πιπέρι, πλάστε το και τοποθετήστε το στο γκριλ για περίπου 4 λεπτά την κάθε πλευρά
8. Σερβίρετε το ψημένο κρέας με τυρί, μαρούλι και ντομάτα, BBQ σως και μια κ.σ από την σως μπέικον που φτιάξατε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *